solarni paneli

Vrtić „Maslačak“ u Sevojnu

Izvedeni radovi na dogradnji tipske jedinice vrtića „Maslačak“ u Sevojnu.

Dogradnjom još oko 100 kvadrata u vrtiću “Maslačak” u Sevojnu prošireni su kapaciteti za boravak mališane jaslenog uzrasta u ovoj ustanovi. Grad Užice izdvojio je četiri miliona 650 000 dinara i Ministarstvo privrede oko 2,9 miliona tako da je ukupna vrednost radova sedam miliona i 550 000 dinara. Radove su izveli “Tesla sistemi” od polovine avgusta do početka februara.

-Zahvaljujući ovoj dogradnji potrebe Sevojničana za vrtićem su zadovoljene i praktično 30-oro nove dece može da bude u vrtiću sa 280 koliko ih je bilo do sada. Pored ovog završeno je još nekoliko projekata u Sevojnu i to vezano za parkinge, asvalitranje ulica, vodovode… Uskoro će biti završena dogradnja stare škole a započeće i radovi na izgradnji sportske sale u školi “Aleksa Dejović”-naveo je gradonačelnik Tihomir Petković.

Predškolska ustanova Užice sada ima ukupno 10 objekata sa 2060 mališana a sa novim prijemom u Sevojnu biće ih ukupno 2090, a za oko mesec dana biće otvoren i vrtić na Beloj Zemlji.

– Početkom juna biće prijem nove dece i tada ćemo znati koliko je mališana na listi čekanja jer tada izlaze predškolske a primaju se jaslene grupe dece. Imali smo oko 230 molbi tako da će sa prijemom u Sevojnu taj broj biti smanjen kao i sa početkom rada vrtića na Beloj Zemlji čiji kapatet je 100 mesta- precizirala je Veselinka Jovanović, direktorka Predškolske ustanove Užice.

Izvor: https://www.infoera.rs

Comments for this post are closed.